הסמארטפון במהלך טיול גדול – מפות, ממיר מטבעות ופונקציות שימושיות אחרות

הסמארטפון – שימושים בזמן נסיעה :

בזמן נסיעה, הסמארטפון הוא כמו אולר שוויצרי בשביל השרדות. אתה כל הזמן נמצא בחיפוש אחר אינפורמציה וגם צריך לשמור אינפורמציה והסמארטפון יכול לעזור מאד.

כיצד אפשר להשתמש במפות בסמארטפון בלי חיבור לאינטרנט

mapwithsign2

הרבה תיירים אינם יודעים זאת, אבל זה קל להשתמש במפות אשר בסמארטפון, גם כאשר אין חיבור לאינטרנט וכך למצוא את הדרך בעיר ובארץ חדשה.

הנה הסבר טכני קצר :

ישנם שני דברים שאתה רוצה במפה:

  1. המפה עצמה, עם הרחובות וכו
  2. המיקום שלך על המפה

 המפה עצמה

אפליקצית המפות הפופלרית ביותר היא Google Maps, אך היא לא היחידה. ישנן אפליקציות של מפות המאפשרות להוריד אזורים שלמים (ארצות) ואחר-כך לראות אותם ללא חיבור לאינטרנט. אחת האפליקציות היא Maps Me. היא בחינם וקיימת עבור Android ועבור iPhone.

גם ל-Google Maps יש עכשיו יכולות כאלה ללא חיבור לאינטרנט. גש לתפריט ובחר ״אזורים ללא חיבור לאינטרנט״ . תוריד את האזור (או האזורים) שאתה זקוק להם לנסיעה.

המיקום שלך על המפה

אפליקציות כמו  Google Maps ואחרות מראות גם את מיקומך במפה וגם את הכוון שאליו אתה הולך.

הסמארטפון משתמש ב- 2 מקורות כדי לדעת זאת :

  1. לוויני ה- GPS
  2. האנטנות הסלולריות של הרשתות הסלולריות

הסמארטפון משתמש באחת או בשתי השיטות בשביל לדעת המיקום. עם שתי השיטות הדיוק יהיה טוב יותר אך גם מקור אחד מספיק.

אז עם הגעת לארץ חדשה ואין לך עדיין חיבור לאינטרנט, הסמארטפון שלך יכול עדיין להשתמש בשיטת ה- GPS בשביל לדעת את המיקום.

לשם כך אתה צריך להפעיל את פונקצית ה- GPS בהגדרות. אתה גם צריך להיות במקום פתוח לשמיים. צריך לאפשר מספר רגעים לסמארטפון לקלוט את אותות הלווין.

לגבי המקור השני, זה של האנטנות הסלולריות :

אם יש לך בתוך הסמארטפון כרטיס סים כלשהו (אפילו לא של הארץ המקומית) אז יתכן שזה יעבוד במקרים מסוימים. יתכן שהאנטנות המקומיות יאפשרו לסמארטפון שלך להשתמש באותות שלהם לצורך מציאת המיקום אפילו שאין לך תוכנית בינלאומית של שיחות.

לאחר זמן מסוים בארץ החדשה, יתכן שתרצה לקנות סים מקומי כדי לגלוש באינטרנט, לבצע שיחות ולדעת מיקומך במפות.

איך לחסוך בבטריה של הסמארטפון ביום ארוך של נסיעה ?

אני מדבר על אותם ימים של טיסות עם החלפת מטוסים ושנמצאים רחוק משקע חשמלי.

  1. הנמך את עוצמת תאורת המסך. זהו המסך שצורך הכי הרבה אנרגיה. אני שמתי לב, שתאורת המסך שלי מכוונת כמעט על המקסימום (ככה אני אוהב) וזה אינו מהווה בעיה בחיי היום יום מתי שנמצאים בקרבת שקע חשמלי. בזמן נסיעה ארוכה הנמך את תאורת המסך (נמצא בסמארטפון ב- ״הגדרות״ ואחר-כך- ״תצוגה״). אם אתה רק תשמע מוזיקה עם הסמארטפון במקום להשתמש במסך, כמעט ולא תצרוך אנרגיה.
  2. סגור את כל האפליקציות (חלונות) בסמארטפון שאתה לא משתמש כרגע. אתה לעולם לא יכול לדעת איזו צורכת הרבה אנרגיה.
  3. כבה את כל צורות התקשורת שאתה לא משתמש בהם. אם אתה לא צריך Wi-Fi, כבה אותו. אם אתה לא צריך תקשורת סלולרית, כבה אותו. אם אתה לא צריך את שניהם, עבור ל- ״מצב טיסה״.
  4. אפשר להשתמש בבטרייה חיצונית כדי להטעין את הסמארטפון. מנסיוני, אני מעדיף שהבטרייה הזאת תהיה קלה בזמן נסיעה ולכן מספיקה לי בטרייה קטנה (בגודל פיזי וחשמלי). אני זקוק רק למילוי 1 לפני להגיע לשקע חשמלי. אפשר למצוא בטריות חיצוניות להטענת סמארטפון באמזון

אפליקציות שימושיות לסמארטפון

ישנן הרבה אפליקציות מועילות לנסיעה ושאפשר להוריד מה-Apple Store או ה-Play Store (הרבה פעמים בחינם).

הייתי רוצה להזכיר 2 אפליקציות שאני משתמש בהן הרבה :

  1. אפליקצית המרת מטבעות : אם תבקר במדינה עם מטבע שונה מישראל (כל המדינות) , תרצה לדעת כל הזמן ״כמה זה יוצא בשקלים״. אפשרות אחת היא להשתמש במחשבון של הסמארטפון, אפשרות אחרת היא להכנס לאתר אינטרנט מיוחד עם מחשבון המרת מטבעות, אפשרות שלישית היא לשאול בחיפוש Google והאפשרות הטובה ביותר היא להשתמש באפליקציה להמרת מטבעות. אני משתמש באפליקציה הנקראת Easy Currency Converter (חינם) והיא טובה מאד. פשוט מקלידים סכום במטבע והוא נותן את התוצאה במטבע אחר. קל מאד גם להחליף בין המטבעות.
  2. Happy Cow – אם אתה צמחוני כמוני, אז זאת אפליקציה חובה בנסיעות. היא אומרת לך היכן נמצאים המסעדות הצמחוניות והטבעוניות בקרבתך ואיך להגיע. יש גם תגובות מטיילים. זה חינמי.

עוד דברים שאפשר לעשות עם הסמארטפון בזמן טיול

  1. אפשר לישמור מידע ויזואלי – למשל נגיד שאתה עובר בכניסה למוזיאון שסגור באותו רגע אבל אתה מעוניין לבקר בו ביום אחר. בעזרת המצלמה, אתה יכול לצלם את השלט עם שעות הפתיחה ולהסתכל במידע זה מאוחר יותר, כל מה שצריך לעשות הוא זום על התמונה. ישנם המון שלטים שתרצה לצלם בזמן הטיול, כמו למשל שמות של מסעדות, רחובות ומספר החדר במלון. זהו אחד השימושים החשובים ביותר שאני עושה עם הסמארטפון בזמן נסיעה. בשביל לזכור דברים אפשר גם להקליט קול עם הסמארטפון וגם לכתוב.
  2. צילום מסמכים – עשה צילום של המסמכים החשובים שלך, כמו הדרכון, כרטיסי הטיסה וכו'. יותר פשוט לעשות צילום עם הסמארטפון מאשר להדפיס עם מכונת צילום. מספיק מצלמה של 8 מגהפיקסל בשביל לצלם מיסמכים בצורה סבירה.
  3. המצלמה בסמארטפון קיימת גם בשביל לצלם תמונות נוף ואנשים בטיול. אם המצלמה מספיק טובה היא יכולה לשמש כמצלמה הראשית. אני מעדיף לקחת איתי גם מצלמה נפרדת עם זום אופטי אבל לפעמים אני משתמש במצלמה של הסמארטפון.
  4. לסמארטפון שלך יש נגן מוזיקה ו-וידאו. וודאי תרצה להאזין למוזיקה או לצפות בסרטים במהלך הטיסות הארוכות והנסיעות באוטובוס. (אתה יודע שלפני זמן לא רב אנשים נשאו נגן MP3 בנפרד?).
  5. לסמארטפון שעון מעורר–  זה חשוב להגיע בזמן לטיסה ולכן אני גם לוקח איתי, ליתר ביטחון, גם שעון מעורר קטן מיכני.
  6. חיבור לאינטרנט – חוץ מהמקרה שאתה מעונין לבודד את עצמך מהעולם, אמורה להיות לך גישה לאינטרנט במהלך הטיול. באמצעות האינטרנט אפשר לתקשר עם המשפחה והחברים (צ'אט וקול) ואפשר גם לקבל הרבה מידע מועיל לטיול. כיום ניתן להשיג אינטרנט סלולרי עם הרבה GB במחיר זול. אם לא, השתמש ב-Wi-Fi של בית הקפה או המלון.
  7.  מפות – ישנם הרבה אפליקציות לסמארטפון שאתה יכול להשתמש בשביל מפות ונווט בתוך ערים ובדרכים. גוגל מפות הוא אחד, Waze הוא אחר. בעזרת המצלמה אתה גם יכול לצלם מפות שאתה פוגש במשך הטיול. למשל, בשדות התעופה ובמלונות אפשר למצוא מפות בחינם, צלם אותם בעזרת הסמארטפון במקום לסחוב דפים.
  8. לסמארטפון גם יכולת לטלפן! – במצבים מסוימים ייתכן שתצטרך להתקשר למספר מקומי על מנת להזמין מלון או מונית. לפעמים, זול יותר להשתמש בתוכנת אינטרנט כמו סקייפ כדי להתקשר למספר טלפון.
  9. הסמארטפון הוא גם קורא ספרים – אתה יכול להעביר לתוכו את הקבצים של הספרים שאתה מעוניין לקרוא וכך לא לסחוב איתך ספרים כבדים. הספר מנייר היחיד שאני לוקח איתי לטיול הוא המדריך לאותה ארץ שאני מבקר.
  10. לסמארטפון מחשבון – תצטרך אותו בטיול כדי להמיר בין מטבעות ועוד חישובים.
  11. לסמארטפון לוח שנה – שעונים אוניברסלים ואג'נדה, כל אלה שימושיים בנסיעה.
  12. משחקים – יש אינסוף משחקים בסמארטפון, שימושי ביותר בנסיעות ארוכות בכלי-תחבורה.

אז, עם כל התכונות האלו של הסמארטפון, אתה חושב שאתה יכול בלעדיו בטיול?

אתה יכול לקרוא מידע על הנסיעות שלי באתרים שלי על: וייטנאם, תאילנד ו- ברצלונה.