המלצות לבטיחות לכל נסיעה – גניבות, בריאות…

המלצותי לגבי נושא הבטיחות בזמן טיול :

אתה יכול לקרוא מידע על הנסיעות שלי באתרים שלי על: וייטנאם, תאילנד ו- ברצלונה.
מידת הסיכון תלויה רבות בסוג הטיול וביעד. זה לא אותו הדבר לטייל באירופה ולטייל בדרום אמריקה. להלן כללי זהירות כללים:

גניבות

  1. כייסים – הם פועלים בכל הארצות ובמיוחד היכן שיש תיירים. בתור תייר אתה יותר פגיע להתקפת כייסים מכיוון שאתה נמצא בסביבה חדשה ועדיין לא ממש יודע מה נורמאלי מסביבך ומה לא. נסה להיות מודע למצבים ואזורים שבהם כייסים עלולים לפעול כמו בקניונים עמוסים, ברכבת תחתית עמוסה נוסעים, בתור לאטרקציה תיירותית, חוף הים. אם אתה מקבל דחיפה חזקה ע"י מישהו שכביכול מועד ונופל, צא מההפתעה הראשונית ובדוק הארנק. אל תשאיר את התיק על הרצפה בזמן שאתה יושב לאכול בקניון עמוס, שמור על חפציף בכל עת.
  2. אני אוהב לשים את הארנק שלי בכיס האחורי של הגינס, אבל זה גם מקום מועד לגניבות (ובאמת ניסו לגנוב מהכיס האחורי שלי כשעליתי על אוטובוס). בימים אלו, אני מחלק את תכולת הארנק שלי לשניים. את המוצרים החשובים כמו כרטיסי אשראי, אני שם בארנק ראשי ובכיס קידמי. את המוצרים שאני יכול להרשות לעצמי לאבד, כמו מטבעות וכרטיס אוטובוס ומטרו, בארנק מישני ובכיס האחורי. זה כך בטוח יותר וגם הארנק שלי לא ״מפוצץ״ בגודלו כמו קודם.
  3. השאר את חפצי הערך שלך במלון. צריך להיות כספת בחדרך או בקבלה. אל תיקח עליך הרבה כסף מזומן אם אתה לא במעבר בין מקום למקום.
  4. השתמש בכיס נסתר לכסף, כזה הנתלה בחגורה ומוסתר מתחת לבגדים.
  5. השתדל לא להסתובב עם תכשיטים ושעונים יקרים במיוחד. התאם את הלבוש הכללי לסביבה שבה אתה נמצא.
  6. אם אתה ישן באכסניות ומלונות זולים, בחר אחת שנראית לך בטוחה עם אמצעי בטיחות כמו טלויזיה במעגל סגור וכספות.
  7. החלף כסף במקומות חוקיים. בדוק אם אתה לא מקבל שטרות מזוייפים. בדוק שקבלת את כל העודף בכל קנייה.
  8. עשה צילום של הדרכון ושל מסמכים חשובים אחרים. אתה יכול פשוט לצלם בעזרת הסמארטפון.

בריאות

ביטוח נסיעות (ביטוח בריאות)

ביטוח נסיעות (בריאות) בינלאומי הוא מאד חשוב. הוא מבטיח עזרה רפואית במקרה של תאונה או בעייה בריאותית.

  1. חיסונים –  אם אתה נוסע לארצות מתפתחות, בדוק את נושא החיסונים. רופא המשפחה יכול ליעץ בעניין. הסתכל גם באתר זה.
  2. יתושים – אם אתה נוסע לארצות מתפתחות, הגן על עצמך מפני יתושים, הם יכולים להעביר מחלות קשות. השתמש בכילה נגד יתושים ובמשחות דוחות יתושים.
  3. אוכל ושתייה – חשוב לאכול במקומות נקיים. הדבר חשוב עוד יותר בארצות תפתחות.
  4. שטוף ידיים לעתים קרובות ושמור על תנאי היגיינה גבוהים
  5. שמש – שמור על עצמך משמש חזקה (כובע וקרם הגנה) ושתה הרבה מים.
  6. אנטיביוטיקה- אם אתה מתכוון לעשות טרקים בהרים בארצות מתפתחות, קח איתך אנטייוטיקה ותרופות פשוטות.
  7. סקס בטוח – השתמש בקונדום.

כללי

  1. המנע מלהיות שיכור במצבים שבהם אתה צריך לשמור על ערנות. אחרי שתיית אלכוהול, אתה חשוף יותר להתקפות פיזיות ולתחבולות שונות. בקולומביה, היו מקרים רבים של תיירים שיכורים שלקחו מונית, נחטפו למספר שעות וכל כספם נשדד.
  2. הזהר מהתופעה שבה מכניסים לך סם לתוך המשקה בזמן שאתה בדיסקוטק או בר. שמור על המשקה שלך מכוסה.
  3. אל תסתבך עם החוק המקומי. בארצות מסוימות לשבת בבית-סוהר הוא דבר נורא, בארצות מסוימות קיים עונש מוות על סחר בסמים. המנע מריבים מיותרים. כבד את הדת המקומית, אל תתערב בפוליטיקה.
  4. הזהר מזרים הפונים אליך עם הצעות משונות. זה לא אומר שאתה לא צריך ליצור חברויות, רק הייה מודע שיש זרים המתקרבים לתיירים עם מטרה אחת ויחידה והיא להוציא ממך כסף בצורה כלשהי. לכן, שפוט בעצמך את המצב.
  5. נשים חשופות יותר להתקפות פיזיות, לכן העריכי בעצמך עם בטוח להסתובב בלילה לבד ועם בגדים חשופים.
  6. סמוך על האינסטינקטים שלך. בארצות מסוימות תצטרך להעריך סיכונים ולקטלג אנשים.
  7. נסה להראות פחות כתייר – זה לא תמיד אפשרי כמובן, אך ידוע הדבר שפורעי חק מעדיפים לתקוף תיירים על פני אנשים מקומיים, ככלת הכל, תייר פחות יטה להתלונן במשטרה.
  8. למד כמה מילים בשפה המקומית – זה עניין פסיכולוגי, אנשים מרגישים יותר קרובים לאלה הדוברים את אותה השפה. לכן, אם אתה דובר את השפה המקומית (למשל ספרדית בדרום אמריקה), זה יכול לעזור במצבים מסוימים.
  9. קח את הזמן להתרגל למקום חדש – הימים הראשונים במקום חדש, הם יותר בעייתיים מכיון שיש להתרגל לסביבה חדשה ולמנהגי המקום.
  10. הזהר מתנועת מכוניות ותאונות אחרות – אנחנו מצפים מתנועת הרכבים להתנהג בצורה מסוימת, אך יש שוני בין הארצות. במקומות מסוימים נוהגים בצד "הלא נכון" של הכביש ובארצות אחרות כמעט ואין חוקי תנועה.

בטיחות בארצות הידועות כמסוכנות יותר

ארצות מסוימות ואזורים מסוימים, ידועים כמסוכנים יותר לתייר, למשל יבשת דרום אמריקה ידועה בבעיות האלימות שבה, חטיפות וסמים. אזורים אחרים בעולם נמצאים במלחמות או נתונים להתקפות טרור. להלן כמה המלצות :

  1. במיקרים מסוימים התדמית המסוכנת שיש ליעד תיירותי, היא מוצדקת ובמיקרים אחרים מעורב אפקט פסיכולוגי הנגרם מתמונות הנראות באמצעי התקשורת. מספיקים תמונות קשות של פיגוע, המופעים בטלוויזיה כדי לעצור את זרם התיירים למקום במשך מספר שנים, גם לאחר שהסיכון נחלש בצורה משמעותית.
  2. ברגע שתגיע למקום היעד, תרגיש כבר הרבה יותר טוב, הדברים יותר מפחידים כשנמצאים רחוק. במקום תראה אנשים שחיים בצורה שגרתית, תראה תיירים אחרים ואפילו בחורות שהולכות לבד בלילה, ואז כל האזהרות שקיבלת לפני המסע יכנסו לפרופורציות. (הדבר המפחיד ביותר הוא לשמוע את האזהרות של האמא לפני הטיול)
  3. נסה להעריך אם היעד מאד מסוכן או רק מסוכן באופן מתון. אם הייעד מסוכן באופן מתון אתה יכול לשקול לנסוע עם התאמות מסוימות, למשל : אתה יכול להחליט שבטוח לטייל בכפרים אבל לא בערים הגדולות, שבטוח לנוע בטיסות אבל לא באוטובוסים, שבטוח לטייל בקבוצה אך לא לבד. נסה לצמצם את הסיכונים, אי-אפשר להעלים אותם לחלוטין.
  4. קרא תגובות גולשים לגבי היעד בפורומים של נסיעות כמו של TripAdvisor. התיחס במיוחד לתגובות תיירים הנמצאים במקום זמן רב, הם יודעים יותר. מבקרים אשר לא חוו בעייה בטיחותית בעת בקורם יטו לתאר את המקום כחלומי וללא שום סיכון, ואילו אחרים חסרי המזל, שנפגעו בצורה כלשהי, ימליצו לא לבקר בשום אופן במקום. לא ניתן לקבל רק מתגובות הגולשים סטטיסטיקה מדויקת לגבי הסיכון, אפשר רק לקבל מושג. (לא כולם נוהגים לכתוב בפורומים ולכן הסטטיסטיקות מעוותות).